Sista upplevelserna innan hemfärd

Yanty bakar fullkorns bröd till frukost och Rickard öppnar med spänning sina paket med frön för tomat-chili odling.

Lunch på The Linc och inköp av orkidé som tack för allt de hittat på med oss under vistelsen i Kuala Lumpur


Middag på Suzi’s Corner, det blir stek med pepparsås och pommes, mör så den trillar isär. Jättegott!

Katterna vill också vara med på bild. Kiko är Rickards kille och Atos är Yanty’s.

KL CC

Gör lite inköp tillsammans med Yanty i Lot 10. Handlar bla. olika japanska såser till grillning av kött samt salladsdressingar. Några wasabi snacks åker också ner i väskan. Allt inhandlat i butiken Don Don Donki

Hittar också två koftor till ett hyfsat pris i en av Yanty ’s favorit affärer.

Nästa butik blir Bath and Body Work där jag hittar ”skumtvålar”som vi inte har hemma, lite lyxigt kanske men härliga dofter. Extrapris köp 3 få 5.

Hettan utomhus kräver svalkande drycker så nästa ställe blir Pavilion där Rickard äter lunch nästan varje dag.


Lite mat för kvällen handlas här på Mercató

Härliga frukter både färska och torkade.

Huset där Rickard jobbar.

Janne och Yanty fixar kvällsmaten som blir stekta räkor i vitlök och persilja,
till det en god humus.

Japansk grillafton

Köttet som ska grillas ikväll är wagyu, en av världens mest exklusiva varor. Priset på renrasigt wagyukött ligger på cirka 200 dollar per pound, vilket motsvarar ett kilopris på 4400 kronor. Detta beror bland annat på den kostsamma avelsprocessen, den begränsade tillgången och den krävande uppfödningen.
Till det blir det många olika sorters grönsaker.




.

Cherating Beach

Fredag eftermiddag när Rickard kommer från jobbet packar vi bilen för färd mot östkusten till byn Cherating, cirka 28 mil från Kuala Lumpur.


Sol, salta bad och underbar mat inköpt för grillning i en Japansk shop i KL. gör att vi får en underbar helg tillsamman.


Vi bor direkt på stranden i en chatlet. Damaiiku är namnet vilket betyder
lugnet för själen och stämmer till 100%.

Kuala Lumpor CC

Tar oss in till de centrala delarna av KL idag för att se vad som hänt sedan vi var här 1995. Janne kände igen den stora parken, i övrigt är nog det mesta nytt. Själv har jag inget minne av hur det såg ut runt omkring Petronas, det är ju snart 30 år sedan så inte så konstigt att minnet har raderat gamla syner.

Fakta om Twin Towers

Den är världens tjugoandra högsta skyskrapa och världens högsta tvillingskyskrapa. Hela byggnadskomplexet ägs av oljebolaget Petronas, och kallas i folkmun endast Twin Towers. I nedre delen av Twin Towers finns ett exklusivt köpcentrum, som är öppet för allmänheten. Till byggnadernas huvuddelar, de höga tornen, som förenas genom en bro, äger i huvudsak endast personal tillträde. Turister kan varje morgon köa för en begränsad mängd biljetter som ger tillträde till gångbron mellan tornen.

Twin Towers är 451,9 meter höga och har 88 våningar och var vid byggnationen världens högsta byggnad. Byggnaden planerades 1992 och byggnation påbörjades 1993 och stod färdig 1998. När den var klar, var den högre än Willis Tower, eftersom spiraler räknas men inte antenner. Den 31/12 2004 tog Taipei 101 över förstaplatsen som världens högsta byggnad med 508 meter i höjd därefter slog Dubai rekordet med Burj Kalifa på en höjd av 829 m.

Många byggnader är på låg höjd förbundna med gångbroar, Petronas Towers är dock förbundna till varandra med ”Himmelsbron” på högre höjd än någon annan byggnad (våning 41-42). Vid brand eller annan fara är det tänkt att bron skall vara en flyktväg så personer kan ta sig i säkerhet via det torn som inte är i fara.
(fakta taget från nätet)

Så liten man känner sig bland dessa byggnader

När vi vandrat runt ett tag är det dags för något svalkande!
Janne väljer Iced Matcha Latte (Japanskt grönt te)
jag tar en Banana shake

Tar oss till nästa plats som blir The Linc, äter lite och tittar oss omkring.
Regnet strilar och åskan mullrar när vi inväntar en ”taxi” för att ta oss tillbaka till Jalan Wickham.

Värmebölja!

När termometer visar en temperatur på cirka 35 grader gläds vi åt att det bara är att ta hissen ner till markplan. Vattentemperaturen ligger på cirka 28-30 grader svalkar endast lite. Att gå in på ”gymmet ” mellan simturerna hoppar vi över idag.

Trots värmen suger det i magen. Beställer en pizza för direkt leverans till poolen, kall dryck finns 2 tr. upp.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.