Kuala Lumpor CC

Tar oss in till de centrala delarna av KL idag för att se vad som hänt sedan vi var här 1995. Janne kände igen den stora parken, i övrigt är nog det mesta nytt. Själv har jag inget minne av hur det såg ut runt omkring Petronas, det är ju snart 30 år sedan så inte så konstigt att minnet har raderat gamla syner.

Fakta om Twin Towers

Den är världens tjugoandra högsta skyskrapa och världens högsta tvillingskyskrapa. Hela byggnadskomplexet ägs av oljebolaget Petronas, och kallas i folkmun endast Twin Towers. I nedre delen av Twin Towers finns ett exklusivt köpcentrum, som är öppet för allmänheten. Till byggnadernas huvuddelar, de höga tornen, som förenas genom en bro, äger i huvudsak endast personal tillträde. Turister kan varje morgon köa för en begränsad mängd biljetter som ger tillträde till gångbron mellan tornen.

Twin Towers är 451,9 meter höga och har 88 våningar och var vid byggnationen världens högsta byggnad. Byggnaden planerades 1992 och byggnation påbörjades 1993 och stod färdig 1998. När den var klar, var den högre än Willis Tower, eftersom spiraler räknas men inte antenner. Den 31/12 2004 tog Taipei 101 över förstaplatsen som världens högsta byggnad med 508 meter i höjd därefter slog Dubai rekordet med Burj Kalifa på en höjd av 829 m.

Många byggnader är på låg höjd förbundna med gångbroar, Petronas Towers är dock förbundna till varandra med ”Himmelsbron” på högre höjd än någon annan byggnad (våning 41-42). Vid brand eller annan fara är det tänkt att bron skall vara en flyktväg så personer kan ta sig i säkerhet via det torn som inte är i fara.
(fakta taget från nätet)

Så liten man känner sig bland dessa byggnader

När vi vandrat runt ett tag är det dags för något svalkande!
Janne väljer Iced Matcha Latte (Japanskt grönt te)
jag tar en Banana shake

Tar oss till nästa plats som blir The Linc, äter lite och tittar oss omkring.
Regnet strilar och åskan mullrar när vi inväntar en ”taxi” för att ta oss tillbaka till Jalan Wickham.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.