Parikira Paros

Paros breder ut sig som en lockande pärla i mitten av Kykladerna. Ön beskrivs ofta som “hela Grekland i koncentrat”. Det vill säga, på Paros hittar man allt man söker i Grekland, historia, natur, god mat, bra stränder, nattliv och massor av sol.

Invånarna livnär sig bland annat på jordbruk, turism och fiske. På Paros bor många konstnärer och skulptörer, visa bor här året runt, andra bor här bara på sommaren och håller kurser. Du kommer att hitta många butiker som säljer konst och smycken som är tillverkade på ön. Paros är även känt för sina goda viner. Du hittar faktiskt ett vinmuseum i byn Naoussa, väl värt ett besök sägs det. Totalt bor här cirka 10 000, hälften i Parikira.

Vätskekontroll
Underbar doft ända ut på gatan från bageriet
Hamnområdet i Parikira
Väderkvarnen utanför vårt hotell

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.