Caminito del Rey

Janne som älskar känslan av spänning och adrenalinkickar får nu äntligen njuta av naturupplevelserna och den storslagna utsikten från Caminito del Rey, ”Kungliga stigen”, ett självklart inslag i vardagslivet tycker Janne.

Vandringen, som tar ungefär två timmar i normal takt, kan delas upp i tre olika etapper.

Den första delen är belägen i ravinen och bjuder på många imponerade utrop och kittlade nerver. Efter det följer en mer traditionell typ av vandring som uppladdning inför den tredje delen, som också går genom ravinen.

Som grädde på moset korsas ravinen till sist via en bro med ett skrämmande metallgaller till golv. Stundtals befinner du dig 100 meter över marken.Den välkända vandringsleden byggdes i samband med att ett vattenkraftverk uppfördes mellan år 1900 och 1905.

Leden, som var tre kilometer lång, gick genom ravinen med syftet att låta de fängelsefångar som arbetade på verket passera den vägen. När Alfonso XIII invigde vattenreservoaren Conde del Guadalhorce år 1921 fick leden namnet Caminito del Rey.

Mellan år 1999 och 2000 dog fem personer längs Caminito del Rey. Ett år senare stängde världens farligaste vandringsled ner.

Men den vackra naturen i Paraje Natural del Desfiladero var för eftertraktad för att inte få ses av fler ögon. En omfattande renovering påbörjades.

År 2015 stod Caminito del Rey redo att ta emot nya vandrare – denna gång med mycket högre säkerhet än tidigare.

2 reaktioner till “Caminito del Rey”

  1. Hej Kerstin!
    Det måste ju hända något på dagarna. Man jan inte bara lapa sol och dricka vin.
    See you!

Kommentarer är stängda.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.