I väntan på nya äventyr


Lämnar Kamres hamn på Serifos kl. 12.30 med samma färja Artemis som vi kom med.

Vårt mål för de närmsta dagarna är Kimolos. En timmes båtfärd från Sifnos.

Hamnbyn Psathi på Kimolos

Den enda kollektivtrafiken på Kimolos är en liten buss som går mellan hamnen och Chora och till några stränder. Lyckligtvis finns det inte många vägar, avstånden är korta och man får klara sig med apostlahästarna.

Bil och moped finns att hyra, men det finns ingen taxi.

Här dominerar det grekiska vardagslivet

Kimolos är en näst intill bortglömd ö som bara väntar på att bli att bli upptäckt. Här bor bara drygt 900 personer, de flesta arbetar med jordbruk och fiske. Turismen ligger fortfarande i sin linda, övernattande utländska turister är sällsynta, de få som besöker Kimolos kommer på dagsutflykt från Milos. Det närmaste nattliv man kan komma är en musikbar i Chora där öns ungdomar samlas på kvällarna. Annars är nöjeslivet begränsat till enkla tavernor som är tvättäkta grekiska och anpassade efter öbornas behov i stället för turisternas dito.

Här laddar vi inför den kommande dagen i slutet av september.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.