Alcalá

Playa de Alcalá är en liten, charmig strand belägen i kommunen Guía de Isora, på ön Teneriffa, i provinsen Santa Cruz de Tenerife, Spanien. Stranden är känd för sin urbana kustlinje, som huvudsakligen består av mörk sand och grus. Stranden har blygsamma dimensioner, sträcker sig över en längd av 30 meter och en bredd av 15 meter.

Stranden är belägen i en orörd naturlig miljö och är unik i sin tillgänglighet; den är endast tillgänglig vid lågvatten, vilket bidrar till en känsla av exklusivitet och äventyr för besökarens upplevelse. Det är viktigt att notera att på grund av närvaron av stora stenar nära vattenkanten kan stranden vara mindre lämplig för simning. För de som vill simma finns en stege i närheten för enklare tillgång till vattnet. Trots detta är stranden en populär plats för snorkling, även om vattnets klarhet kan variera.

Kliver av bussen i centrala Alcalá och promenerar från stadens södra del till slutet där de naturliga vattenbassängerna ligger. Många husbilar står parkerade på avsedda gratisplatser. Janne badar i en av poolerna med kristallklart vatten.

Avslutar dagen längs huvudgatan för att kolla in folklivet, bara det spanska språket varierar bland besökarna.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.