Playa San Juan

Känner för att upptäcka fler små byar runt omkring oss, så idag lördag blir det en busstur till San Juan.

Lite fakta taget från internet;

Playa San Juan är en mindre stad på Teneriffas västkust. Till den internationella flygplatsen Reina Sofia är det knappa 35 km.

Stranden i Playa San Juan
Playa San Juan har en fin, ca 350 meter lång strand, som ligger väl skyddad bredvid stadens hamn. Stranden blev renoverad under 2009, då man tillförde den en massa ljus sand. Samtidigt byggde man en riktigt fin och långsträckt strandpromenad med restauranger och caféer.

Playa San Juan strand

Vattnet är klart och vanligtvis lugnt. De sista metrarna ut mot stranden är det ofta en massa småstenar, men ute i vattnet är det sandbotten.

Det finns ett bra urval av restauranger och caféer bakom stranden samt i närheten av stranden. Det är också möjligt att använda restaurangerna som strandbarer.

Semesterorten Playa San Juan
Playa San Juan har vuxit från en liten fiskeby till en mellanstor kanarisk stad med många butiker och restauranger. Två av de bästa är fiskrestaurangen La Boca Rie och Jamon Jamon, som serverar traditionella spanska rätter.

Playa San Juan Teneriffa

Men trots den fina och stora stranden, har Playa San Juan inte utvecklat sig till en turiststad. På dagen finns det en del turister på stranden, men det finns bara några få mindre hotell i staden.

Staden är känd för sina fina dykarmöjligheter med undervattensgrottor och vackra fiskar. Det ligger också en golfbana några få kilometer utanför staden.

Lite lunch tillsammans med lördagshungriga spanjorer.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.