Troodosbergen

Idag onsdag är det så dags att ta en tur upp i bergen. En utflykt till dessa bergsområden kan verkligen rekomenderas. Här har man en vidunderlig utsikt över bergsmassiven och de grönskande pinjeskogarna. Den pampiga bergskedjan når en höjd av 1951 meter på den högsta toppen av Mount Olympos, Chionistra.

På dessa höjder vill vi också se hur pistområdet ser ut. Ingen snö i backarna, liftarna står stilla men fullt av besökare som är klädda som om det vore minusgrader. Vi tippar på en temperatur runt 10 grader.


Dags för lunch på någon liten taverna längs sluttningarna, turen går till en lite mysig by Platres 15 km från toppområdet. Här blir vi serverade husets sallad med fetaost, moussaka, grillad kotlett och helstekt röding, till dessert väljer Yanti yoghurt med honung som vi alla får njuta av.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.