Ávila — Calatayud

Lämnar Ávila där vädret är regnigt grått och trist. Strax efter att vi kommit ut på N 110 tar vi beslutet att lägga om rutten. Eftersom vädret ska bli mycket sämre i inlandet bestämmer vi oss för att dra ut mot kusten igen, en körning på cirka 40 mil extra. Vädrets makter rår ingen på!

Kör vidare mot Soria för att därefter gå mot Zaragoza. Vid lunchtid börjar det suga i våra magar och plötsligt får vi syn på en liten mysig krog vid en vägkorsning mot Madrid och Soria.

Blir serverade en god meny de dia med förrätt, varmrätt och dessert. När vi kommer ut för att köra vidare möts vi av detta!!
Snön bara vräker ner och värre ska det bli enligt väderutsikterna. Vi står parkerade på en höjd av dryga 1000 möh. Till natten ska temperaturen krypa ner till minusgrader. Vi googlar på olika alternativ att ta till för att komma ifrån denna höjdpunkt!
Bästa sättet verkar vara motorväg A5 mot Madrid. Efter någon timme avtar snöandet och plogbilarna verkar ha rensat upp, så vägen ser hyfsat framkomlig ut. Vi bestämmer att ta motorvägen mot Madrid.

Efter ett par km ser vi blinkande varningsljus från lastbilar och personbilar. Tjutande syrener från ambulanser, polisbilar och brandbilar omger oss. Helt ovetande om vad som hänt kommer PGC dvs. polisen och ber oss vända och köra mot färdriktningen för att välja annan väg.

Tar åter vägen mot Soria och sedan vidare mot Calatayud. Snöovädret har avtagit och inga problem på vägen. Väl framme för övernattning söker vi efter vad som kan ha hänt och hittar de som filmat händelsen.
På toppen Puerto Somosierra som är ett pass på ca. 1500 m har 40-50 bilar blivit inblandade i detta kaos! Det är inte alltid det hjälper att ta betavägar.
Vi är glada att vi inte hann så långt på E5:an och ska nog inte välja vägar som leder mot Pyrenéerna.
Somnar gott efter en händelserik fredag (5/4).
Vill du se händelsen live, titta på videon här.
https://www.abc.es/espana/abci-accidente-multiple-puerto-somosierra-nevada-201904051809_video.html

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.