Mykonos

Allt fungerade utmärkt ända till vi kom fram till den nya hamnen för att boka båtbiljetter och ta oss till Syros. Samtliga båtar var inställda på grund av hård blåst. Bara att acceptera läget och leta upp ett ställe för matintag och börja googla efter natthärbärge. Fick tips om Makis place så Janne knappade in adressen på Gps:en och jag tog plats på en liten taverna för att hitta något gott att äta. Inte vår dag idag, alla rum upptagna på Mikis och tyvärr även på närliggande hotell. Hunger och törst gjorde att vi stängde ”paddan”, och åt i lugn och ro. Tjejen vid bordet bredvid oss sökte också efter rum då även hennes tur till Aten var inställd. Hon hade hittat ett boende men endast ett dubbelrum var ledigt så hon undrade om vi kanske ville dela det med henne.

Även om jag ser bestämd ut är det enkelt att fatta beslut om att dela rum med Daniella från Huston


En kort presentation av oss själva och därefter blev det taxi till Maga hotell, inte långt från gamla hamnen.

Maga hotell

Efter god nattsömn blir vi serverade en smaklig frukost och sedan ingår det transport till nya hamnen för båtfärd ut till den första ön som vi planerat.

Kajen är överfylld av förväntansfulla resenärer som hoppas på avfärd trots att blåsten håller i sig.

I väntans tider

Klockan 14.15 helt enligt tabell lägger vi ut mot Syros. Restid 1 1/2 timme 12€/ pers. Alla drar en lättnadens suck, ääännntttligen!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.