Hyrbil på Milos

Efter frukost ger vi oss ut på en dagstur med Skodan vi hyrt, 40€/inkl. försäkring. Första stoppet blir Sarakiniko Beach, ser ut som ett månlandskap som täckts av skimrande snö. Klipporna har skapats av eruption och sedan har väder och vind format dessa besynnerliga kreationer.

Vid stopp nummer två som är Mandrakia tar vi oss en kopp grekiskt kaffe, och svarar på ett gratulationssamtal från Glumslöv.

Tredje stoppet blir vid den unika byn Klima som räknas till en av de finaste på Milos. Klima skiljer sig från alla andra byar på ön, det finns få vägar, nästan alla hus ligger på bara några meters avstånd från vattnet, och det är inte ovanligt att vågorna går ända upp till husen. Idag är många av de fina båthusen i Klima omgjorda till sommarbostäder.

Färden går vidare ner mot havet och hamnen i Adamas, som även kallas Adamanta (diamanten). Byn ligger skyddad i det hästskoliknande innanhav som bildades vid ett vulkanutbrott för tusentals år sedan. Hamnen i Adamas räknas därför som en av de bästa naturliga hamnarna i Kykladerna. Adamas är ganska litet, det tar inte lång tid att lära känna byn.

Här blev det lunch, en god Cesarsallad

Sista stoppet för dagen blir Paleochori Beach, där min chaufför för dagen tar sig ett dopp. De underjordiska källorna gör sanden jättevarm så skor är tvunget att bära tills man når vattnet.

Här tillagas volcanic food
Tack för en trevlig rundtur på min födelsedag!

Kvällen avslutar vi på en fiskrestaurang i hamnen.

Blir serverade en seebream och en common seebream, vet ej skillnaden mellan dem.
Hotellet uppvaktar med en Tiramisou, som Janne och jag delar på.
Tack för det!

En kommentar till “Hyrbil på Milos”

  1. Ser ut som dagen varit givande.

    Kram från gråa Helsingborg
    Ni får ta med er lite värme o sol hem

Kommentarer är stängda.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.